GOOD LIFE

4 τρόποι για να ανθίσει και η υγεία σου φέτος την Άνοιξη

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης και μαζί με την φύση που γύρω σου ξυπνά από τον χειμερινό λήθαργο και ο οργανισμός σου μπορεί να ανθίσει αυτή την εποχή, ακολουθώντας απλές συμβουλές.

1. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Η άφιξη της άνοιξης φέρνει και την αφθονία φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Φροντίσε να επωφεληθείτε από την ποικιλία των φρούτων και λαχανικών που είναι διαθέσιμα αυτή την εποχή. 

Θυμηθείτε πως μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων κάθε μέρα. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα πράσινα φασόλια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά  (μαρούλι, σπανάκι, άγρια χόρτα κ.λ.π) κολοκυθάκια, κουνουπίδι, λάχανο, καρότα, ντομάτες είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Προσπαθήστε να τρώτε περίπου 3-5 μερίδες κάθε μέρα.

Απίστευτα είναι τα οφέλη και από φρούτα της εποχής όπως οι φράουλες, τα εσπεριδοειδή κ.λπ. που αποτελούν μια πολύ καλή πηγή ινών, βιταμινών και ανόργανων αλάτων. Προσπαθήσετε να τρώτε περίπου 2 έως 3 μερίδες φρούτων κάθε μέρα.

2. Πιείτε άφθονο νερό 

Από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι και καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει οι ανάγκες του οργανισμού σας για νερό αρχίζουν να αυξάνονται. Φροντίστε να αρχίσετε να πίνετε συστηματικά περισσότερο νερό και αν συνδυάσετε τη νέα σας συνήθεια με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ο οργανισμός σας δύσκολα θα αφυδατωθεί, σταδιακά θα.... ανθίσει και θα λάμψει μέχρι το καλοκαίρι. Φυσικά θυμηθείτε να προστατεύετε το δέρμα σας και τα μάτια σας από τον ήλιο.

3. Κάντε ένα ιατρικό check up

Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για ένα τσεκάπ καθώς δυστυχώς πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να αποδίδουν κάποια συμπτώματα και ασθένειες στην μελαγχολία του χειμώνα. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει για το ποιιές εξετάσεις θα πρέπει να κάνετε (ανάλογα γμε την ηλικία σας και το ιστορικό σας).


4. Γυμναστείτε έξω

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό για τον οργανισμό σας από τη γυμναστική στην ύπαιθρο. Τρέξιμο, ποδηλασία, γιόγκα, κολύμβηση... εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει και να βγείτε στις ανοιξιάτικες λιακάδες. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα και μοιράστε τις προπονήσεις σας σε 2 ή 3 μέρες ή και πιο συχνά αν το επιτρέπει το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!