MEN'S GUIDE

4 tips για όσους αποφασίσουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους

Αν φέτος την άνοιξη, εν όψει και του καλοκαιριού, πάρεις τη γενναία απόφαση να ξυρίσεις το κεφάλι σου, καλό είναι να ξέρεις μερικά πράγματα για την επιπλέον φροντίδα που θα χρειαστεί.

Μπορεί το buzz cut να μην είναι πια τόσο στη μόδα, αλλά το ξυρισμένο κεφάλι συνεχίζει να αποτελεί μια τέλεια λύση για όσους αρχίζουν να έχουν έντονη αραίωση στο κεφάλι τους, ενώ πολλά νέα hair styles θέλουν μεγάλο μέρος του κεφαλιού να είναι ξυρισμένο και να συνδυάζεται με μακριές τούφες.
Όπως και να έχει, αν τελικά αποφασίσετε να ξυρίσετε μέρος ή όλο του κεφάλι σας θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές.


1. Επενδύστε σε μια νέα, καλή ξυριστική μηχανή με πολλαπλές λεπίδες, που θα σας βοηθήσει να συντηρείτε μόνοι σας το στυλ σας και να μην χρειάζεται να πηγαίνετε στον μπαρμπέρη κάθε 10 μέρες.


2. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση. Το ξύρισμα, αφυδατώνει και προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα, για αυτό είναι απαραίτητη μια ενυδατική κρέμα στα σημεία που έχουν ξυριστεί.


3. Μην ξεχνάτε το καπέλο και το ανιηλιακό. Το ξυρισμένο κεφάλι σου μπορεί να σου χαρίζει την απόλυτη άνεση ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός αλλά χρειάζεται επιπλέον προστασία από τον ήλιο, καθώς η ευαίσθητη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής είναι πλέον εκτεθειμένη στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.


4. Μη ξεχνάτε να καθαρίζετε το κεφάλι σας. Το γεγονός πως δεν έχετε πια πολλά μαλλιά δεν σημαίνει πως ξεχνάμε το λούσιμο. Θα πρέπει να απομακρύνετε τον ιδρώτα ή το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας με την ίδια συχνότητα που θα κάνατε και αν είχατε μια μακριά κοτσίδα!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!