MEN'S GUIDE

Είσαι καπνιστής; Δύο συμβουλές για να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου

Είναι γνωστό πως το κάπνισμα συνδέεται με την πρόωρη γήρανση του δέρματος και έχει αποδειχτεί πως οι καπνιστές εμφανίζουν πιο νωρίς και πιο έντονες ρυτίδες.

Το τσιγάρο περιέχει 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες και κάποιες από αυτές είναι η νικοτίνη, το μονοξείδιο του άνθρακα, η πίσσα, η φορμαλδεΰδη, η αμμωνία, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το κάδμιο.

Σε συνδυασμό μεταξύ τους, οι ουσίες αυτές ελαττώνουν την ροή αίματος στο δέρμα, μειώνουν το οξυγόνο που κυκλοφορεί στον οργανισμό, επιτίθενται στην αρχιτεκτονική του δέρματος και προκαλούν την διάσπαση προστατευτικών δομών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη (είναι οι ίνες που κάνουν το δέρμα ελαστικό).

Όλες αυτές οι επιδράσεις έχουν ως επακόλουθο την δημιουργία πρόσθετων ρυτίδων, ιδίως γύρω από τα μάτια και τα χείλη, οι οποίες είναι μόνιμες.

Φυσικά η λύση είναι να κόψετε το κάνισμα, αλλά αν αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε, η αισθητικός των σταρ του Χόλιγουντ Renée Rouleau δίνει δύο συμβουλές στους διάσημους καπνιστές πελάτες της.

Συμβουλή 1:  Η επιδερμίδα του καπνιστή έχει περισσότερη ανάγκη για καλή ενυδάτωση και ενίσχυση της κυκοφορίας του δέρματος. Χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν αγγειοδιασταλτικά για να διεγερθεί η κυκλοφορία του αίματος. Προϊόντα με συστατικά όπως τζίνσενγκ, μέντα και δεντρολίβανο ενισχύουν την κυκλοφορία και προσφέρουν λάμψη στο δέρμα.

Συμβουλή 2: Δοκίμασε να κάνεις μια απλή άσκηση κάθε μέρα. Κάποια ώρα της ημέρας, ιδανικά όταν μόλις έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου ή όταν γυμνάζεσαι φρόντισε να έχεις το κεφάλι στου προς τα κάτω για 3 περίπου λεπτά. Η αισθητικός των σταρ του Χόλιγουντ εξηγεί πως αυτό μπορείς να το κάνεις σκύβοντας και στηρίζοντας το κεφάλι σου σε ένα τοίχο, ή σκύβοντας στην άκρη του κρεβατιού ή σε μια στάση κάνοντας γυμναστική κ.λπ.  Αυτή η απλή καθημερινή συνήθεια θα κάνει κάθε φορά το δέρμα σου να ροδίζει καθώς θα αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και μακροπρόθεσμα, μπορεί σταδιακά να αντισταθμίσει τη μείωση της οξυγόνωσης από το κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!