MEN'S GUIDE

To ήξερες πως κάποιες ομάδες αίματος ίσως συνδέονται με τα προβλήματα στύσης;

Μία νέα έρευνα εντόπισε πως άνδρες που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος έχουν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης προβλήματων στυτικής δυσλειτουργίας.

Είναι γνωστό από παλαιότερες επιστημονικές έρευνες πως η ομάδα αίματος συνδέεται με την εμφάνιση ή όχι δυσλειτουργιών στην καρδιά. Τώρα όμως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ordu στην Τουρκία διαπίστωσαν πως κάποιες ομάδες αίματος συνδέονται και με τις στυτικές δυσλειτουργίες. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι Τούκοι ερευνητές συγκέντρωσαν 350 άνδρες, οι οποίοι ήταν κοντά στην ηλικία των 60 ετών και τους χώρισαν σε δύο ομάδες ανάλογα με το αν είχαν προβλήματα στύσης ή όχι. Στη συνέχεια εξέτασαν τί ομάδα αίματος είχαν. Βρήκαν ότι μόνο το 16% όσων είχαν ομάδα αίματος Ο είχαν κάποιο πρόβλημα στύσης αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους στους οποίους τα προβλήματα αυτά άγγιζαν το 42%. Μάλιστα όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία που έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά πως επηρεάζουν την ποιότητα της στύσης, συνέχισαν να βρίσκουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε όσους είχαν ομάδα αίματος Ο και όλους τους υπόλοιπους άνδρες. 
Άρα αν ανήκεις στην ομάδα αίματος Ο (ανεξάρτητα από το ρέζους) έχεις μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων στην στύση σε σύγκριση με τους άνδρες που έχουν ομάδα αίματος Α, Β και ΑΒ. Και το θετικό ειναι πως η ομάδα αίματος Ο είναι η πιο κοινή καθώς σε αυτή ανήκει περίπου το 44% των ανδρών.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!