GOOD LIFE

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι;

Δυστυχώς λίγο πολύ όλοι το κάνουμε: τις βροχερές και υγρές μέρες του χρόνου προτιμάμε να απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι.

Άλλοι το κάνουν για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, άλλοι γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, κάποιοι ακόμα και για να αποφύγουν τους εξωτερικούς ρύπους (π.χ. καυσαέρια ή καπνό από τα τζάκια), όμως για όποιο λόγο και αν καταφεύγετε σε αυτή την πρακτική καλό είναι να σταματήσετε να εφαρμόζετε αυτή την κακή συνήθεια.

Το θέαμα με απλώστρες ρούχων σε εσωτερικούς χώρους και κάλτσες, εσώρουχα και πετσέτες να στεγνώνουν πάνω σε καλοριφέρ είναι συνηθισμένο σε σπίτια σε όλο τον κόσμο: από ηλιόλουστες χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα μέχρι την βροχερή Μεγάλη Βρετανία. Και όμως οι γιατροί τονίζουν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Πρόσφατα η ιατρική ένωση ASI (Asthma Society of Ireland) της Ιρλανδίας, μιας χώρας όπου πολλοί κάτοικοι συνηθίζουν να απλώνουν τα ρούχα για να τα στεγνώσουν μέσα στα σπίτια, έβγαλε μια ανακοίνωση - προειδοποίηση στην οποία τονίζει τους κινδύνους που κρύβει αυτή η πρακτική για την υγεία μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, η οποία προκαλείται από το στέγνωμα των ρούχων μέσα σε αυτούς, με τη σειρά της προκαλεί εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα ευθύνεται για την παρουσία στον αέρα του σπιτιού αόρατων σπορίων που καθώς εισπνέονται από τον άνθρωπο μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά και προβλήματα στο αναπνευστικό με συμπτώματα όπως επίμονο βήχα και φτέρνισμα  ακόμα και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και άσθμα.

Οι γιατροί συστήνουν να φροντίζετε να απλώνετε τα ρούχα  πάντα έξω ή αν αυτό δεν είναι έφικτο να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο ρούχων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!