GOOD LIFE

Γιατί φέτος πολλοί σταρ φόρεσαν μια μπλε κορδέλα στα Όσκαρ; [εικόνες]

Το πιο δημοφιλές αξεσουάρ των celebrities, στο κόκκινο χαλί που στήθηκε για την 89η τελετή απονομής των Όσκαρ, δεν είναι κάποιο επώνυμο τσαντάκι, αλλά μια ταπεινή μπλέ κορδέλα με μεγάλο συμβολισμό.

Από την Busy Phillips και το τοπ μόντελ Karlie Kloss, μέχρι την υποψήφια για Όσκαρ Ruth Nega και τον επίσης υποψήφιο για όσκαρ σκηνοθέτη Barry Jenkins, πολλοί ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν με την μπλε κορδέλα. Τί συμβολίζει η μπλε κορδέλα; Είναι το σύμβολο της Αμερικανικής Ένωσης για τα Πολιτικά Δικαιώματα (A.C.R.U. - American Civil Rights Union) και για πολλούς αυτή η κορδέλα ήταν ο δικός τους τρόπος να στείλουν με έμμεσο τρόπο ένα πολιτικό μήνυμα για τις πολιτικές του Donald Trump.
Και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι συντελεστές τη ταινίας Loving (Ruth Nega, Barry Jenkins κ.ά.) φόρεσαν την μπλε κορδέλα αφού η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού μεταξύ ενός λευκού και μιας μαύρης από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και το πως το ACRU τους βοήθησε να κάνουν ένα δικαστικό αγώνα για να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!