GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 6 πιο βρώμικα σημεία στα γραφεία κάθε εταιρείας

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τα σημεία όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων σε χώρους εργασίας όπως τα γραφεία.

Φυσικά επισημαίνουν πως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εργαζόμενων που βρίσκονται σε ένα γραφείο και χρησιμοποιούν όλοι κάποια αντικείμενα, τόσο περισσότερα είναι και τα μικρόβια που αναπτύσσονται σε αυτά και τόσο πιο απαραίτητη η αύξηση της συχνότητας καθαρισμού τους. 
Όπως θα δείτε πολλά από τα "βρώμικα" πράγματα της λίστας βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (όπως η κουζίνα ή το μπάνιο του γραφείου). Δείτε αναλυτικά τη λίστα:


1. Το ψυγείο στην κουζίνα ενός γραφείου. Ούτως ή άλλως ο μέσος όρος ανάπτυξης βακτηρίων σε ένα οποιοδήποτε ψυγείο ανέρχεται σε 7850 βακτήρια που σχηματίζουν αποικίες ανά τετραγωνικό εκατοστό. Πόσο μάλλον δε, σε ένα ψυγείο όπου κάποιος συνάδελφος έχει ξεχάσει ένα σάντουιτς για εβδομάδες! Κανονικά τα ψυγεία γραφείων πρέπει να καθαρίζονται κάθε δεύτερη μέρα.
2. Ο φούρνος μικροκυμάτων. Σε ένα γραφείο με περίπου 20 έως 40 εργαζόμενους ο φούρνος μικροκυμάτων θα χρησιμοποιηθεί κατά μέσο όρο τουλάχιστον 15 φορές την ημέρα και κάθε φορά ο φούρνος θα συγκεντρώνει υπολλείμματα τροφών και υγρών που είναι ιδανικά για την ανάπτυξη μικροβίων. Οι ειδικοί λένε πως οι φούρνοι μικροκυμάτων θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.
3. Ο ψύκτης ή το μηχάνημα νερού. Αν έχετε συσκευή παροχής εμφιαλωμένου νερού στο γραφείο ή κάποιο ψύκτη με νερό δικτύου, να ξέρετε πως επειδή είναι το σημείο που όλοι οι υπάλληλοι ενός γραφείου θα το ακουμπήσουν ξανά και ξανά μέσα σε μια ημέρα και επειδή σπανίως καθαρίζεται, σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων εκεί συγκεντρώνονται άνω των 2 εκατομμυρίων μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Ίσως λοιπόν είναι προτιμότερο να έχετε το δικό σας μπουκαλάκι με νερό.


4. Οι εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά μηχανήματα. Επειδή επίσης τα χρησιμοποιούν και τα αγγίζουν καθημερινά σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι συγκεντρώνουν χιλιάδες μικρόβια. Καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας αφού τα έχετε χρησιμοποιήσει.
5. Η θήκη σαπουνιού στις τουαλέτες. Επίσης συγκεντρώνει εκατομμύρια μικρόβια, αλλά τουλάχιστον την ακουμπάτε μόνο για να πάρετε σαπούνι και να πλύνετε τα χέρια σας, οπότε αν τα πλύνετε καλά δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Αν όμως το σαπούνι έχει τελειώσει, πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε έναν τρόπο να καθαρίσετε τα χέρια σας, όπως πχ. μαντηλάκια καθαρισμού.
6. Το ίδιο σας το γραφείο. Τόσο η επιφάνεια του γραφείου, όσο και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας αποτελούν εστίες μικροβίων και καλό θα είναι να καθαρίζετε συχνά το γραφείο σας μόνοι σας. Οι ειδικοί συστήνουν να καθαρίζετε το προσωπικό γραφείο σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ανεξάρτητα με το πόσο συχνά καθαρίζονται τα γραφεία μιας εταιρείας από κάποιο συνεργείο η ειδικό προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!