GOOD LIFE

Γάλα αμυγδάλου: Τα οφέλη του και πώς να το φτιάξεις μόνος σου [βίντεο]

Το γάλα αμυγδάλου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του και στην αγορά, όμως είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα οφέλη που έχει το γάλα αμυδάλου για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και για τα πλεονεκτήματά του σε σύγκριση με το ζωικό γάλα. Τα πιο βασικά είναι τέσσερα: 


1. Έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το ζωικό γάλα (ένα ποτήρι με γάλα αμυγδάλου περιέχει περίπου 60 θερμίδες, αντί για 146 που περιέχει το πλήρες γάλα και 106 με 125 θερμίδες που περιέχουν τα γάλατα με χαμηλά λιπαρά).
2. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη 
3. Είναι πιο θρεπτικό σε σύγκριση με όλα τα άλλα φυτικά γάλατα (π.χ. ρυζιού ή σόγιας) και άρα ιδανικό για όσους επιλέγουν (π.χ. vegan) ή δεν πρέπει να πίνουν ζωικό γάλα.
4. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε και  βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η ριβοφλαμίνη.

Αυτά είναι τα πιο βασικά οφέλη, αλλά θα πρέπει πάντα να θυμάστε πως όλα τα φυτικά γάλατα έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνες σε σχέση με το ζωικό γάλα.

Το άλλο μεγάλο προσόν του γάλακτος αμυγδάλου είναι πως μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ωμά (όχι ψημένα) αμύγδαλα και καθαρό νερό. Αρχικά αφήνουμε να μουλιάσουν τα αμύγδαλα από το προηγούμενο βράδυ (όπως με τα όσπρια) ή τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 8 ώρες. Μετά τα ξεφλουδίζουμε πανεύκολα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ, μαζί με καθαρό νερό σε αναλογία αμυγδάλων - νερού 1 προς 2 και πολτοποιούμε. Μετά σουρώνουμε το μείγμα και έχουμε το γάλα. Τα δε κομματάκια αμυγδάλου που περισσεύουν τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα χρησιμοποιούμε στη κουζίνα σε γλυκά ή άλλες συνταγές.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!