VIRAL

Απίστευτες, απανωτές γκάφες από τον James Charles στο twitter

O James Charles, ένα γνωστός beauty vlogger, τους τελευταίους μήνες έγινε διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία καλλυντικών CoverGirl, τον επέλεξε για είναι το κεντρικό πρόσωπο στη νέα της καμπάνια.

Και ο James έγινε το πρώτο... Cover Boy στην ιστορία και μετά και άλλες εταιρείες καλλυντικών έσπευσαν να μιμηθούν την CoverGirl.

Όμως τώρα o Charles James δέχτηκε σφοδρή κριτική για μια σειρά από ανόητα tweets που έγραψε. Συγκεκριμένα ο νεαρός με αφορμή ένα ταξίδι που έκανε στην Νότιο Αφρική έγραψε στο twitter κάτι που ο ίδιος μάλλον πίστεψε πως είναι ένας χιουμοριστικός διάλογος: " Δεν το πιστεύω πως σήμερα θα πάμε στην Αφρική OMG και αν κολλήσουμε Ebola; - James είμαστε μια χαρά, θα μπορούσαμε να κολλήσουμε και πέρυσι στο Chipotle" .


 Αυτό το ανόητο μήνυμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και μπορεί ο James να έσπευσε να το σβήσει, αλλά ήδη η ζημιά είχε γίνει, με χιλιάδες χρήστες του twitter να του θυμίζουν πως τελευταίο ξέσπασμα του ιού Ebola στην Αφρική (και όχι τη Ν. Αφρική) είχαμε το 1996, πως στις ΗΠΑ κάποιο πιθανό κρούσμα του ιού αναφέρθηκε το 2014, και το Chipotle (αλυσίδα εστιατορίων) δεν έχει καμία σχέση, εκτός αν αναφέρεται στο κρούσμα εμφάνισης E Coli που και πάλι δεν έχει καμία σχέση με τον Ebola. Γενικά ο James δέχτηκε σφοδρή κριτική πως είναι ανόητος, άσχετος και πως αυτά που γράφει είναι ανόητα και προσβλητικά στερεότυπα ακόμα και ρατσιστικά (πολλοί σχολίασαν πως είναι ηλίθιο κάποιος να πιστεύει πως επειδή απλά θα επισκεφτεί την Αφρική θα κολλήσει κάτι), ενώ και η εταιρεία CoverGirl δέχτηκε ανάλογες επιθέσεις. Δείτε ενδεικτικά ένα τέτοιο μήνυμα.


Η εταιρεία έσπευσε με ανακοινωσή της μέσω twitter να πει πως τα σχόλια του James σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις και απόψεις της εταιρείας ενώ συγγνώμη ζήτησε και ο James.


To κακό είναι πως δεν σταμάτησε εκεί, αφού ανέβασε και μια πιο εκτενή απολογία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στην Αφρική και την αποκαλεί "χώρα" με αποτέλεσμα να δεχτεί νέο ορυμαγδό μηνυμάτων από χρήστες των social media που του θύμιζαν πως η Αφρική είναι ήπειρος, ενώ κριτική για στερεοτυπικό λόγο δέχτηκε και επειδή περιγράφει τον εαυτό του ως "white cis male" δηλαδή λευκό μη τρανς άνδρα που διαθέτει κάποια προνόμια που δεν θέλει να τα θεωρεί ως δεδομένα. Και τελικά ο νεαρός βρέθηκε να ζητάει ξανά και ξανά συγγνώμη.
Ας ελπίσουμε πως στο μέλλον ο James Charles θα σκέφτεται λίγο περισσότερο πριν γράψει ένα tweet.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!