VIRAL

True story: Δικαστήριο απαγόρευσε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο Πακιστάν

Η μία χώρα του πλανήτη όπου φέτος σίγουρα δεν θα γιορταστεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι το Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το CNN, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν στην πόλη Ισλαμπαμπάντ, από χθες Δευτέρα απαγόρευσε τους εορτασμούς για τον Άγιο Βαλεντίνο και αποφάσισε να επιβάλλει καθολική απαγόρευση πώλησης προϊόντων ή δημόσιων εορτασμών που να σχετίζονται με τη γιορτή των ερωτευμένων. Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά απο σχετικό αίτημα προς το διακστήριο ενός πολίτη, του Abdul Waheed. Μάλιστα το δικαστήριο ζήτησε από την αρμόδια Κρατική Αρχή Ελέγχου των Ηλεκτρονικών Media  (PEMRA) να αναλάβει να εντοπίσει τυχόν παραβάτες. 
Αυτή η απαγόρευση δεν προκαλεί έκπληξη σε πολλούς αφού συχνά στο σύγχρονο Πακιστάν, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προκαλεί ατνιδράσεις από τους Ισλαμιστές ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Mamnoon Hussain, ζήτησε να μην εορταστεί η εν λόγω γιορτή αφού δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση του Ισλάμ, αλλά είναι μια γιορτή της Δύσης.
Πάντως η απαγόρευση έχει διχάσει τους Πακιστανούς και πολλοί έσπευσαν μέσω social media να ζητήσουν να αρθεί η απαγόρευση. Μεταξύ αυτών και επιχειρηματίες που είχαν επενδύσει σε προϊόντα και την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τη γιορτή του Αγίου Βαλετίνου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!