GOOD LIFE

Dear White People: Η σειρά που προκάλεσε σάλο πριν καν προβληθεί [βίντεο]

To Netflix αποφάσισε να δημιουργήσει μία τηλεοπτική εκδοχή της ταινίας του 2014 "Dear White People" (Αγαπητοί Λευκοί Άνθρωποι) και προκάλεσε σάλο με το που προβλήθηκε το τρέιλερ.

Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου, αλλά με το που προβλήθηκε το τρέιλερ, άρχισαν οι έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο ακόμα και για προσπάθεια "υποκίνησης γενοκτονίας των λευκών στις ΗΠΑ" και να απειλούν με μποϊκοτάζ το Netflix.
Το Dear White People βασίζεται στο ομώνυμο φιλμ του Justin Simien, που προβλήθηκε (και είχε αποσπάσει θετικές κριτικές) στο φεστιβάλ Sundance το 2014 και αφηγείται με σατιρική διάθεση, τη ζωή μια ομάδας έγχρωμων φοιτητών σε ένα φανταστικό κολέγιο σε μία "μετα - ρατσιστική" Αμερική.
Το τρέιλερ που δείχνει μία μαύρη κοπέλα (την πρωταγωνίστρια  Samantha White) να δίνει αυστηρές  οδηγίες για το ποιά αποκριάτικα κοστούμια επιτρέπονται, και δεν επιτρέπονται  για τους λευκούς φοιτητές (επιτρέπονται στολές πειρατή, πρόστυχης νοσοκόμας και στολές με όλους τους πρώτους 43 προέδρους των ΗΠΑ) ήταν αρκετό για να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων. Δείτε το τρέιλερ και κάποια από τα tweets που ανεβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο hashtag #NoNetflix και αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί σχολιάζουν πως μια σειρά με τέτοια θεματολογία στις μετεκλογικές διχασμένες ΗΠΑ, ήταν σίγουρο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις και κατηγορούν το Netflix πως εκμεταλλεύεται το διχασμό των ΗΠΑ για προβολή.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!