GOOD LIFE

True story: Αυτή η αεροσυνοδός είναι μια μια σύγχρονη ηρωίδα

Η ιστορία μιας αμερικανίδας αεροσυνοδού που συμμετέχει στο πρόγραμμα Airline Ambassadors, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδευτεί το προσωπικό των πτήσεων ώστε τα μέλη του να εντοπίζουν επιβάτες που πιθανά κάνουν trafficking ανθρώπων.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC, η αεροσυνοδός, ονομάζεται Shelia Fedrick, είναι 49 ετών και εδώ και χρόνια εργάζεται στην αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines.
Σε μια πτήση από το Σηάτλ με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο, η αεροσυνοδός πρόσεξε πως στη σειρά 10, κάθοταν ένα νεαρό ξανθό κορίτσι, που η ίδια εκτίμησε πως δεν πρέπει να είναι πάνω από 14 - 15 ετών και δίπλα του κάθονταν ένας ηλικιωμένος, καλοντυμένος άνδρας. Αυτό το "ζευγάρι" επιβατών της φάνηκε ύποπτο. "Το κορίτσι έμοιαζε να έχει περάσει τα πάνδεινα και έδειχνε τρομαγμένο" λέει η αεροσυνοδός, η οποία ήταν από τις πρώτες γυναίκες που είχε εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα "Airline Ambassadors" που μαθαίνει στο προσωπικό αεροσκαφών πως να εντοπίζει ύποπτα σημάδια trafficking ανθρώπων και ειδικά παιδιών ή γυναικών.
Έτσι η Shelia προσπάθησε να πιάσει κουβέντα με τον κύριο και το κορίτσι, αλλά ο ηλικιωμένος κύριος δεν ήθελε να μιλήσει και έδειχνε να ενοχλείται από την παρουσία της. 
Τότε η Shelia άφησε ένα σημείωμα στις τουαλέτες και με αυτό απευθύνονταν στο νεαρό κορίτσι τη σειράς 10, το οποίο όντως πήγε στην τουαλέτα και απάντησε γράφοντας "χρειάζομαι βοήθεια". 
Όταν η Shelia βρήκε το σημείωμα με ψυχραιμία ειδοποίησε τον κυβερνήτη του αεροπλάνου που με τη σειρά του ειδοποίησε τις Αρχές. Έτσι με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο η αστυνομία συνέλαβε για να ανακρίνει τον άνδρα που όντως κατηγορείται για trafficking και σώθηκε η ζωή του ανήλικου κοριτσιού.
Η Shelia όπως και άλλες αεροσυνοδοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Airline Ambassadors, λέει πως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να μάθει, είναι να κρατά τη ψυχραιμία της και να μη δείξει πως υποψιάζεται κάποιον επιβάτη, γιατί τότε αυτός μπορεί να γίνει επικίνδυνος και να απειλήσει και το θύμα του και όλους τους υπόλοιπους επιβάτες και φυσικά το προσωπικό του αεροπλάνου.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!