GOOD LIFE

H στάση του σώματος σου μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις διάθεση;

Μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Auckland εξετάζει σε ποιο βαθμό κάτι τόσο απλό όσο το να βελτιώσει κάποιος τη στάση του σώματός του, θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με μέτριου βαθμού κατάθλιψη.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η έρευνα θα δημοσιευτεί στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού ψυχιατρικής: Journal of Behavior Therapy & Experimental Psychiatry και η επικεφαλής  ερευνήτρια δρ Elizabeth Broadbent τονίζει πως με τους συνεργάτες της έχουν εντοπίσει θετικές συνδέσεις ανάμεσα στη σωστή στάση του σώματος και τη βελτίωση της συμπεριφοράς ατόμων με μέτρια και χαμηλή κατάθλιψη:  "Το να κάθεται κάποιος καμπουριαστά, σε ύγκριση με το να κάθεται με ίσια την πλάτη μπορεί να τον κάνει να νιώσει μεγαλύτερη περηφάνια μετά από μια επιτυχία, να αυξήσει την επιμονή του για να λύσει ένα δισεπίλυτο έργο και του χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση" αναφέρει και προσθέτει πως "Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι το να κάθεται κάποιος με ευθύγραμμη τη σπονδυλική του στήλη τον κάνει να νιώθει σε μεγαλύτερη εγρήγορση και να έχει περισσότερο ενθουσιασμό, να έχει λιγότερο φόβο και υψηλότερη αυτοεκτίμηση μετά από ένα στρεσογόνο έργο". 

Η δρ Broadbent κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα πειραματιζόμενη με μια ομάδα 61 συμμετεχόντων που είχαν διαγνωστεί με ήπια και μέτρια κατάθλιψη. Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να ολοκληρώσουν ένα απαιτητικό και στρεσογόνο έργο (μέρος του οποίου ήταν να δώσουν μια πεντάλεπτη ομιλία για την οποία θα δεχόντουσαν κριτική). Στους μισούς δόθηκαν οδηγίες να έχουν σωστή στάση σώματος με ίσια πλάτη, κάτω τους ώμους και το βλέμμα μπροστά.

Οι συμμετέχοντες που φρόντιζαν τη στάση του σώματός τους απέδωσαν καλύτερα, είχαν περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!