GOOD LIFE

Αντιμετώπισε τις ραγάδες κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Εάν είσαι έγκυος, το σώμα σου είναι το πρώτο «σπίτι» του νέου πρωταγωνιστή της ζωής σου, οπότε είναι φυσικό να περνάει από πολλές αλλαγές για να τον φιλοξενήσει. Το δέρμα ειδικά, έρχεται αντιμέτωπο με διάφορες προκλήσεις κι εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο να τις αντιμετωπίσεις χωρίς φόβο. Πριν ή και μετά την εγκυμοσύνη.

ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Αρχικά, μπορείς να παρατηρήσεις ότι το δέρμα σου έχει αυξημένη ξηρότητα, η οποία, εκτός από την άβολη αίσθηση τραβήγματος που νιώθεις στην επιδερμίδα σου, συνεισφέρει και στη δημιουργία ραγάδων. Παρ’ όλο που η εμφάνισή αυτών των ανεπιθύμητων ραβδώσεων πολλές φορές οφείλεται σε γενετική προδιάθεση (και υπάρχουν κάποιες γυναίκες εκεί έξω αρκετά τυχερές ώστε να μη χρειαστούν να τις αντιμετωπίσουν ποτέ!), υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να κάνεις για να τις προλάβεις ή να τις μειώσεις.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΟΥ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ
Το πρώτο βήμα είναι να διατηρείσαι ενυδατωμένη.  Το δέρμα πάντα εκτιμάει την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, ενώ ένας υγραντήρας μπορεί να σε βοηθήσει σε περίπτωση που το σπίτι έχει ξηρή ατμόσφαιρα.

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ

Από τους πρώτες μήνες της εγκυμοσύνης, είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής κρέμας για την κοιλιά, που όπως γνωρίζεις είναι το πιο επιρρεπές σημείο στις ραγάδες. Η Prevenstria Cream, που μπορείς να χρησιμοποιείς από τον τρίτο μήνα κύησης, θα ενυδατώσει το δέρμα, θα βελτιώσει την υφή του και θα αυξήσει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του. Στην περίοδο μετά τη γέννα, θα σε συνοδεύει στην καθημερινή σου περιποίηση η Reconstria Cream, η αναπλαστική μας κρέμα για τη διόρθωση των ραγάδων. Η κρέμα αυτή ενυδατώνει το δέρμα επιφανειακά, αλλά και σε βάθος, αναδομεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη και λειαίνει την επιδερμίδα, επανακτώντας την ελαστικότητα και την ομοιόμορφη όψη.

ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Το δέρμα παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να περνάει από διάφορες «δοκιμασίες», ακόμα και μετά τον τοκετό. Για τις μητέρες που θηλάζουν (και πρέπει να το κάνουν 10-12 φορές την ημέρα!) υπάρχουν τρόποι για να περιποιούνται και να προστατεύουν τις θηλές τους έτσι ώστε η διαδικασία του θηλασμού να γίνεται όσο πιο εύκολη και ανώδυνη γίνεται. Για την προετοιμασία των θηλών για τον θηλασμό, μπορείς να χρησιμοποιείς την Nipple Care Emollient Cream, μια μαλακτική κρέμα με αντιερεθιστική και καταπραϋντική δράση, που διατηρεί το δέρμα της θηλής ελαστικό και ανθεκτικό.

Όπως και κάθε «μάνα είναι μόνο μία», έτσι και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Ό,τι όμως πρόκληση παρουσιαστεί για το δέρμα σου, με τους κατάλληλους συμμάχους μπορείς να την αντιμετωπίσεις!

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Frezyderm στη σελίδα Facebook Frezyderm Cyprus. Τα προϊόντα Frezyderm διατίθενται στην Κυπριακή αγορά από την εταιρεία Μ.Σ. Ιακωβίδης & ΣΙΑ Λτδ

Sponsored content

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!