GOOD LIFE

5 σημάδια πως η ερωτική σας σχέση έχει αρχίσει να θυμίζει απλή συγκατοίκηση

Όταν ένα ζευγάρι ζει στο ίδιο σπίτι, συχνά η καθημερινότητα και η ρουτίνα το κάνει να μην εντοπίζει έγκαιρα πότε η σχέση του αρχίζει να σταματά να είναι ερωτική και θυμίζει περισσότερο μια απλή συγκατοίκηση δύο ανθρώπων.

Δείτε ποιά είναι τα 5 βασικά σημάδια που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας

1. Δεν κοιμάστε πια σχεδόν ποτέ στο ίδιο κρεβάτι
Το να τύχει ένας από τους δύο να αποκοιμηθεί μια μέρα στον καναπέ δεν αποτελεί ένδειξη για κάτι, αν όμως αυτό συμβαίνει συστηματικά, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Δυστυχώς ακόμα και τα ζευγάρια που επιλέγουν από νωρίς να έχουν χωριστές κρεβατοκάμαρες έχουν εμφανή τα σημάδια πως αντιμετωπίζουν τον άλλο ως συγκάτοικο και όχι ως ερωτικό σύντροφο. 

2. Το σεξ έχει γίνει σπάνιο
Η απουσία του σεξ από μια ερωτική σχέση είναι η πιο βασική ένδειξη πως αυτή η σχέση έχει πάψει να είναι ερωτική και έχει περάσει σε κάποιο άλλο στάδιο.

3. Δεν μένετε καθόλου στο ίδιο δωμάτιο του σπιτιού
Τα να θέλεις μέσα στην ημέρα να απομονωθείς για λίγο είναι φυσιολογικό. Αν όμως και εσύ και ο/η σύντροφός σου φροντίζετε όλη την ημέρα να είστε σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού (πχ. αυτή στο σαλόνι αυτός στο γραφείο, αυτή στη κουζίνα αυτός στο σαλόνι κ.ο.κ.) τότε αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη πως υπάρχει πρόβλημα στη σχέση.

4. Έχουν μειωθεί και οι μικροκαβγάδες
Όσο ανησυχητικό είναι ένα ζευγάρι να τσακώνεται συνέχεια τόσο ανησυχητική είναι και η πλήρη απουσία καβγάδων. Οι μικροκαβγάδες εμφανίζονται σε όλες τις σχέσεις συμβίωσης και οι συζητήσεις (που κάποιες φορές θα φτάνουν και σε διαφωνία) για τη ρύθμιση μικρών καθημερινών θεμάτων είναι απαραίτητη. Αν ένα ζευγάρι έχει σταματήσει να έχει τέτοιους μικροκαβγάδες αυτό μάλλον σημαίνει αδιαφορία και από τους δυο.

5. Αδιαφορείτε για το πού είναι ο άλλος αν λείπει από το σπίτι.

Αν φτάσετε στο σημείο να μην σας νοιάζει πού είναι, τί κάνει ή γιατί λείπει ακόμα και όλη μέρα ο/η σύντροφός σας από το σπίτι και το χειρότερο αν νιώθετε ανακούφιση  κάθε φορά που μένετε μόνοι σας στο σπίτι αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ένδειξη πως η σχέση σας οδεύει προς το τέλος και αν θέλετε να την κρατήσετε θα πρέπει αν αλλάξετε στάση άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!