GOOD LIFE

Kalorama: 5 λόγοι που οι Obamas μετακόμισαν στη γειτονιά με το ελληνικό όνομα

Πλέον η οικογένεια Obama ζει στη νέα της κατοικία στη γειτονιά Kalorama της Washington DC. Γιατί όμως επέλεξαν αυτή την περιοχή;
 

1. Το όνομά της είναι ελληνικό και σημαίνει καλή θέα και η συγκεκριμένη περιοχή απέκτησε αυτό το όνομα το 1809 όταν ο διπλωμάτης Joel Barlow, αγόρασε το κτήμα  Belair (περιλάμβανε όλη τη γειτονιά ) και το μετονόμασε σε Kalorama. Πολύ αργότερα, λίγο πριν τις αρχές το 20ου αιώνα άρχισαν να κτίζονται και άλλες μεγάλες κατοικίες στη περιοχή.


2. Η συγκεκριμένη γειτονιά διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα ιστορικά σπίτια της πόλης τα οποία ανήκουν σε διασημότητες και μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos


3. Εκεί βρίσκονται πολλές πρεσβείες  


4. Είναι μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της πόλης, αφού ο μέσος όρος αξίας των ακινήτων στην περιοχή αγγίζει το 1,3 εκατομμύρια δολάρια, έναντι των 530 000 δολαρίων που είναι η μέση αξία ακινήτων σε ολοκληρη της υπόλοιπη Washington DC.


5 Πολλοί άλλοι πρόεδροι των ΗΠΑ ζούσαν σε αυτή την γειτονιά και συγκεκριμένα οι Woodrow Wilson, William Howard Taft, Franklin D. Roosevelt, Warren Harding και Herbert Hoover. Ο Obama είναι ο έκτος αμερικανός πρόεδρος που θα γίνει κάτοικος της γειτονιάς Kalorama. 

H νέα οικία Obama


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!