WOMEN'S GUIDE

4 λόγοι για να ξεκινήσετε το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σας

To dry brushing, δηλαδή το στεγνό βούρτσισμα του σώματος πριν το μπάνιο ή το ντους, φιγουράρει μόνιμα στις λίστες με τα μυστικά ομορφιάς των celebrities.

Μάλιστα αυτή η πανάρχαια μέθοδος περιποίησης του δέρματος αποκτά ξανά έδαφος και θεωρείται απαραίτητη ανεξάρτητα από το πόσο "θαυματουργά" είναι τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τις ειδικές βούρτσες από τα καταστήματα καλλυντικών (προτιμήστε αυτλες με φυσική τρίχα) και να αφιερώσετε 3 με 4 λεπτά για να βουρτσίζετε το στεγνό δέρμα σας πριν το μπάνιο. Δείτε ποιά είναι τα οφέλη του dry brushing.

1. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ως εκ τούτου συμβάλλει στην ενεργοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού. «Όταν απομακρύνετε κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματός σας», επισημαίνουν οι ειδικοί, «στέλνετε μήνυμα στο σώμα να τα αντικαταστήσει. Έτσι, θα γεννηθούν ισχυρά, νέα κύτταρα, τα οποία όχι μόνο θα δείχνουν και θα είναι υγιή αλλά θα είναι ισχυρότερα άρα καλύτερα εξοπλισμένα για να τα βγάλουν πέρα με τις εξωτερικές και εσωτερικές επιθέσεις ». Λεία, απαλή και φωτεινή επιδερμίδα είναι τα άμεσα αποτελέσματα. Στα συν επίσης, το γεγονός ότι αποτρέπει τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα.


2. Το μασάζ στη διάρκεια του βουρτσίσματος βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Αυξάνει έτσι τον όγκο του αίματος που φτάνει στη συγκεκριμένη περιοχή, και διευκολύνει την ανταλλαγή υγρών στους ιστούς. Οι σωστές πιέσεις διεγείρουν τη λέμφο, τα κύτταρα ανανεώνονται πιο γρήγορα και απομακρύνονται οι τοξίνες .


3. Οι κινήσεις μασάζ εν ώρα βουρτσίσματος δεν απομακρύνουν, ούτε βέβαια και μειώνουν τα λιποκύτταρα. Αυτό όμως που κάνουν είναι να βελτιώνουν την κατάσταση και εμφάνιση του δέρματος και να τονώνουν την κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς.


4. Απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους , με αποτέλεσμα να εισχωρούν καλύτερα τα ενεργά συστατικά των προϊόντων φροντίδας που θα εφαρμόσετε στο ντους και μετά από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!