WOMEN'S GUIDE

Μια νέα "τάση"΄στην πλαστική χειρουργική στήθους προκαλεί αντιδράσεις

Οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις διαρκώς κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιοι θεωρούν πως αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ετήσια έκθεση του The Plastic Surgery Group των ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις των πλαστικών χειρουργών για το 2017.
Σε αυτή, οι γιατροί αναφέρουν πως το 2016 είδαν μια θεαματική αύξηση, της τάξεως του 30%, σε επεμβάσεις που αφορούσαν τη μείωση του μεγέθους της γυναικείας ρώγας στο στήθος και εκτιμούν πως η νέα "τάση" για το 2017 θα είναι οι επεμβάσεις μείωσης της ρώγας και οι λεγόμενες "μικροσκοπικές ρώγες".


 Μάλιστα δημοσιεύουν και πορίσματα έρευνας που έκαναν και ισχυρίζονται πως τα πορίσματά τους επιβεβαιώνουν το γεγονός πως αυτή είναι νέα "τάση". Στην έρευνά τους συμμετείχαν 131 άτομα τα οποία κλήθηκαν να αξιολογήσουν ως περισσότερο ή λιγότερο όμορφα και να βαθμολογήσουν διαφορετικά γυναικεία στήθη με διαφορετικά μεγέθη ρώγας . Με βάση αυτή την έρευνα διαπίστωσαν πως οι μικρές ρώγες (που καταλαμβάνουν επιφάνεια μικρότερη του 25% του στήθους) ήταν αυτές που είχαν την καλύτερη βαθμολογία.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η έκθεση με το νέο "trend" εκατομμύρια άτομα από όλο τον κόσμο ζητούν να σταματήσει πλέον η παρουσίαση "προτύπων" ομορφιάς για τις γυναίκες και τονίζουν πως δεν είναι δυνατό να παρακολουθήσει κανείς αυτές τις τάσεις χωρίς να καταφεύγει διαρκώς στο νυστέρι. Μεταξύ αυτών που αντιδρούν είναι και μέλη της ιατρικής κοινότητας που επισημαίνουν πως αυτά τα πρότυπα ομορφιάς κρύβουν κινδύνους καθώς εξωθούν γυναίκες σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις, με άγνωστες μακροχρόνιες συνέπειες για την υγεία τους. Έτσι θυμίζουν πως αυτά τα "πρότυπα ομορφιάς", ειδικά για το γυναικείο στήθος, κάνουν συνέχεια "κύκλους" με αποτέλεσμα τη μία να είναι στη μόδα τα μεγάλα στήθη, μετά τα μικρά, μετά τα μεσαία, μετά ξανά τα μεγάλα και θεωρούν αδιανόητο να επεκταθεί αυτή η παράνοια και στο μέγεθος της γυναικείας ρώγας.

Tέλος οι γιατροί επισημαίνουν πως μια ρώγα που έχει μειωθεί με πλαστική επέμβαση, μπορεί να προκαλέσει σε μία γυναίκα πόνους, προβλήματα στο θηλασμό, ακόμα και απώλεια σεξουαλικής απόλαυσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!