MEN'S GUIDE

Κάτι που ίσως αγνοείς και ένας κανόνας για τα σταυροκούμπωτα σακάκια

Τα σταυροκούμπωτα σακάκια έχουν επιστρέψει δυναμικά στη μόδα και διεκδικούν μια θέση στη ντουλάπα σου.

Το 2017 τα εν λόγω σακάκια θα είναι και πάλι πολύ στη μόδα, αλλά υπάρχει ένας λόγος που για μεγάλο διάστημα είχαν μείνει εκτός μόδας. Μάλιστα ο λόγος που τα σταυροκούμπωτα σακάκια πριν από αρκετές δεκαετίες σταμάτησαν για ένα διάστημα να είναι δημοφιλή στις μάζες και έγιναν αλληλένδετά της ελίτ δεν αφορά κάν τις τάσεις της μόδας. 
Ο λόγος ήταν η οικονομική κρίση που ακολούθησε τα χρόνια του Β Παγκοσμίου πολέμου. Τα σταυροκούμpωτα σακάκια απαιτούσαν περισσότερο ύφασμα και άρα κόστιζαν περισσότερο, οπότε οι σχεδιαστές στράφηκαν σε άλλης μορφής σακάκια. Επίσης θύμιζαν αρκετές στρατιωτικές στολές και αυτός ήταν ένας συνειρμός που πολλοί θέλησαν να αφανίσουν μετά τη λήξη του πολέμου και ειδικά στα 60s.
Tώρα όμως τα σταυροκούμπωτα σακάκια είναι η επιτομή του στυλ και φοριούνται παντού: από το γραφείο μέχρι το μπαρ ή ακόμα και το γάμο σου.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις όταν πάρεις ένα τέτοιο σακάκι, είναι να έχει καλή εφαρμογή στους ώμους και τα μανίκια (γιατί γενικά προσθέτει όγκο και δεν το θέλεις) και να θυμάσαι ένα βασικό κανόνα: το φοράμε πάντα κουμπωμένο (έστω και ένα μόνο κουμπί όπως ο Καπουτζίδης χθες στο The Voice) και το ξεκουμπώνουμε μόνο όταν καθόμαστε.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!