GOOD LIFE

Ποιά είναι η καλύτερη και η χειρότερη ηλικία για να παντρευτείς;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλησε να δώσει η έρευνα του πανεπιστημιακού καθηγητή κοινωνιολογίας Nicholas Wolfinger.

Ο γνωστός κοινωνιολόγος, που είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και καθηγητής κοινωνιολογίας με επίκεντρο τις σπουδές σε θέματα οικογένειας και καταναλωτικών συνηθειών στο πανεπιστήμιο της Γιούτα των ΗΠΑ, συγκέντρωσε στοιχεία 6 ετών για να βγάλει τα πορίσματά του.
Βάσει της έρευνάς του, όσοι παντρεύονται σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία (και ειδικά στην εφηβεία) έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.
Συγκεκριμένα το ποσοστό πιθανότητας διαζυγίου αγγίζει το 38% για όσους παντρεύονται σε ηλικία κάτω των 18 ετών, παραμένει σε υψηλά ποσοστά της τάξεως του 27% (περίποιυ 1 στους 3 γάμους) για όσους παντρεύονται σε ηλικίες μεταξύ των 20 και 24 ετών και μειώνεται θεαματικά στο 14 % (για τις ηλικίες 25 με 29), ενώ βάσει της έρευνας τις μικρότερες πιθανότητες διαζυγίου (με ποσοστό μόλις 10% δηλαδή 1 στους 10 γάμους) εμφανίζουν τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε ηλικία 30 έως 34 ετών.
Μάλιστα ο καθηγητής τονίζει πως τα ευρύματα της έρευνάς του δείχνουν να είναι κοινά σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ζευγαριών, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους, το βιωτικό τους επίπεδο, την μόρφωση τους, την οικονομική τους άνεση ή τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.
Δείτε πως αποτυπώνει τα πορίσματά του σε έναν πίνακα που δείχνει ξεκάθαρα πως η πιθανότητα διαζυγίου μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία γάμου.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!