GOOD LIFE

Ποιά μέρα έχουν γενέθλια οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο;

Οι επιστήμονες λένε πως αν τα γενέθλιά σου είναι μία συγκεκριμένη ημέρα του έτους τότε καλό είναι να ξέρεις πως την ίδια μέρα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους και δεκάδες εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι.

Η "δημοφιλέστερη" ημερομηνία γενεθλίων εντοπίστηκε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που μελέτησαν τα στατιστικά στοιχεία γεννήσεων στις ΗΠΑ αλλά και σε δείγμα πολλών χωρών από ολόκληρο το πλανήτη, το χρονικό διάστημα 1973-1999 και με βάση αυτά τα στοιχεία είδαν πως μία είναι η ημερομηνία γενεθλίων που εμφανίζεται συχνότερα στις λίστες σε σύγκριση με όλες τις άλλες και αυτή είναι η 16η Σεπτεμβρίου. 
Η δημοτικότητα αυτής της ημερομηνίας κατά κάποιους ερμηνεύεται γιατί 9 μήνες πριν είναι η αρχή της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και πιθανά οι αργίες και το ευχάριστο εορταστικό κλίμα να φέρνουν πολλά ζευγάρια πολύ κοντά.
Από την άλλη η πιο... σπάνια ημερομηνία γενεθλίων είναι μάλλον αναμενόμενη αφού είναι η 29η Φεβρουαρίου και αφορά μόνο όσους γεννήθηκαν σε δίσεκτο έτος (δηλαδή κάθε 4 χρόνια).



 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!