GOOD LIFE

Μήπως το πρωινό "χαλάει" τη δίαιτά σου; 4 πράγματα που πρέπει να προσέχεις

Είναι πλέον γνωστό, πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και πρέπει να είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτείνες και φυτικές ίνες για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ενέργεια για την ημέρα.

Επίσης πλειάδα ερυενών έχουν αποδείξει πως ένα καλό πρωινό βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού σου και συνολικά βοηθά στο να διατηρήσεις ένας υγιές βάρος και να αποφύγεις τις ορμές για... τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα. Υπάρχει όμως περίπτωση ακόμα και αν ακολουθείς τη σωστή πρακτική ενός πλούσιου πρωινού όχι μόνο να μη διατηρείς το σωματικό σου βάρος, αλλά και να το αυξάνεις. Αιτία; Η ζάχαρη που κρύβεται σε πολλά από τα όσα βάζεις στο πρωινό τραπέζι. Δες τί να αποφύγεις.

1. Ζάχαρη στον καφέ: Ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος πολλών. Καφέ πίνουν πολλοί το πρωί, αλλά αν τον πίνουν με δύο ή και τρεις κουταλιές ζάχαρη τότε οι θερμίδες χτυπούν κόκκινο. Προσπάθησε να ελατώσεις τη ζάχαρη στον καφέ σου.

2. Κουλουράκια, κρουασάν κ.λπ.: Πολλοί συνηθίζουν να τρώνε κάτι γλυκό το πρωί αλλά θα πρέπει να θυμούνται πως όλα αυτά τα γλυκά είναι όχι μόνο πλούσια σε ζάχαρη, αλλά και σε βούτυρο και άρα σε θερμίδες. Προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με ολικής άλεσης φρυγανιές ή ψωμί και λίγη μαρμελάδα ή μία κουταλιά μέλι.

3. Χυμοί: Ο χυμός κάνει καλό, αλλά όχι ο συμπυκνωμένος (τον συναντάμε συχνά σε πρωινά ξενοδοχείων ή καταστημάτων), ούτε τα φρουτοποτά, ούτε τα νέκταρ του εμπορίου, καθώς όλα αυτά σχεδόν πάντα έχουν μεγάλη προσθήκη ζάχαρης. Προτίμησε έναν φυσικό φρεσκοστυμμένο χυμό.

4. Δημητριακά: Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, μία ιδανική επιλογή για πρωινό, αλλά θέλει προσοχή όταν τα αγοράζεις. Διάβασε τα συστατικά με προσοχή καθώς πολλές ετικέτες δημητριακών είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!