GOOD LIFE

Ο λόγος που χαμηλώνουν τα φώτα στις προσγειώσεις - απογειώσεις των αεροπλάνων

Αν αναρωτιέστε για ποιό λόγο σε κάθε αεροπορική πτήση τα φώτα χαμηλώνουν στην απογείωση και την προσγείωση, την απάντηση σου δίνει ένας πιλότος.

Ο πιλότος Patrick Smith, και συγγραφέας του βιβλίου "Cockpit Confidential" σε πρόσφατο άρθρο της Telegraph, εξηγεί πως αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας των επιβατών.
Συγκεκριμένα, ο χαμηλός φωτισμός βοηθά τα μάτια των επιβατών να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο σκοτάδι ή στην έλλειψη φωτισμού, που μπορεί να γίνει απότομα από ένα ατύχημα, όπου για παράδειγμα το αεροσκάφος θα γεμίσει καπνούς ή λόγω τεχνικής βλάβης θα βυθιστεί στο  απόλυτο σκοτάδι. 
Επίσης εξηγεί πως καθώς τα μάτια των επιβατών προσαρμόζονται στον χαμηλό φωτισμό, τους είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπίσουν γρήγορα τις γραμμές που φωσφορίζουν και δείχνουν τις εξόδους ασφαλείας και τους βοηθά στον προσανατολισμό τους υπό αντίξοες συνθήκες.
Αντίστοιχη είναι η αιτία για την οποία οι αεροσυνοδοί πάντα κρατούν ανοιχτά τα στόρια στα παράθυρα, τόσο στην απογείωση όσο και στην προσγείωση ενός αεροπλάνου, αφού, αυτό γίνεται για να διατηρούν οι αεροσυνοδοί και οι επιβάτες οπτική επαφή με τον εξωτερικό χώρο, ώστε να ειδοποιήσουν έγκαιρα για κάποια βλάβη (π.χ. εκδήλωση φωτιάς σε κάποιο φτερό) και να εκτιμήσουν έγκαιρα τις εξωτερικές συνθήκες για την καλύτερη διαφυγή των επιβατών και εκκένωση του αεροσκάφους σε περίπτωση ατυχήματος.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!