GOOD LIFE

Αν σκέφτεσαι να χωρίσεις κάν' το μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου

Μπορεί κάποιοι να τραγουδούν στον/στην σύντροφό τους και φέτος τα Χριστούγεννα το "All I Want for Christmas Is You" της Mariah Carey, αλλά αν εσείς αντίθετα σκέφτεστε πως το μόνο που πραγματικά θέλετε φέτος τις γιορτές είναι να είστε μόνοι/ες σας, μην καθυστερείτε άλλο τον χωρισμό.

Πλειάδα κοινωνικών ερευνών, ερωτηματολογίων και στατιστικών, δείχνουν πως οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι στην κορυφή (μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές) της λίστας με τις εποχές που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια. 
Και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο και λογικό, αφού, η αύξηση της κοινωνικότητας, η συναναστροφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (και του άνδρα και της γυναίκας), αλλά και η αυξημένη ψυχολογική πίεση που παρατηρείται στις γιορτές, μαζί με τον ετήσιο απολογισμό και τις "σημαντικές" αποφάσεις που πολλοί τείνουν να πάρουν πριν την Πρωτοχρονιά για το νέο έτος, είναι παράγοντες που δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που συχνά οδηγεί τα ζευγάρια σε χωρισμό.

Από την άλλη, πολλά γυναικεία περιοδικά σε σχετικά τους ερωτηματολόγια προς τις αναγνώστριές τους, που κλήθηκαν να μιλήσουν για τον χειρότερο χωρισμό που βίωσαν ποτέ, μάς δείχνουν πως η πλειονότητα των απαντήσεων αφορά, αιφνίδιους χωρισμούς που έγιναν μέσα στις γιορτές, καθώς η οδύνη που τους προκάλεσε το γεγονός πως θα περάσουν τις γιορτές μόνες τους, χαρακτηρίζεται ως "ανείπωτη". 

Αντίστοιχα πορίσματα έχουν δημοσιευτεί και σε ανδρικά περιοδικά, (όπως το Men's Health) όπου οι άνδρες σε ανάλογες απαντήσεις έδειξαν πως θεωρούν ως τον πιο "απαράδεκτο τρόπο για να τους χωρίσει κανείς" την ανακοίνωση ενός χωρισμού από την σύντροφό τους μέσα στις γιορτές, και συγκεκριμένα την περίοδο από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Πρόσφατα στήθηκε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο από γνωστή βρετανική εφημερίδα, που ρωτούσε πότε θεωρούν πως θα ήταν πιο "υποφερτή" η ανακοίνωση ενός χωρισμού από τον την σύντροφό τους, με την πλειονότητα των γυναικών να απαντούν πριν τις 17 Δεκεμβρίου και των ανδρών πριν τις 20 Δεκεμβρίου, αλλά και μετά τις 7 Ιανουαρίου (κοινή κυρίαρχη απάντηση και στους άνδρες και στις γυναίκες).

Άρα αν σκοπεύετε να χωρίσετε και δεν θέλετε να σας χαρακτηρίσουν "απαράδεκτο/η" κάντε το τώρα αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε μέχρι και τις αρχές του νέου έτους για να κάνετε την βαρύγδουπη ανακοίνωση.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!