GOOD LIFE

Τα 5 πιο ακριβά ρολόγια όλων των εποχών

Τα πολυτελή ρολόγια είναι γνωστό πως κοστίζουν ακριβά και για πολλούς αποτελούν σύμβολο status αλλά και καλή επένδυση ειδικά αν είσαι συλλέκτης.

Όμως οι τιμές που άγγιξαν αυτά τα σπάνια ρολόγια όταν βγήκαν σε πλειστηριασμό είναι πραγματικά εξωφρενικές.


1. Breguet Grande Complication : Το ρολόι που εικάζεται πως το έκανε παραγγελία ένας από τους εραστές της Μαρίας Αντουανέτας έχει τόσο περίπλοκο μηχανισμό, που τελικά η Μαρία Αντουανέτα δεν πρόλαβε ποτέ να το κρατήσει στα χέρια της ως δώρο από τον εραστή της, αφού το ρολόι ολοκληρώθηκε 24 χρόνια με τον απαγχονισμό της. Αυτό το ρολόι πουλήθηκε έναντι 30 εκατομυρίων δολαρίων.


2. 201-Carat Chopard: Έχει τόσο χρυσό και πολύτιμους λίθους που σχεδόν δεν βλέπεις το καντράν. Αυτό το ρολόι άγγιξε την τιμή των 25 εκατομμυρίων δολαρίων και μπορεί κάποιοι να το βρίσκουν ακόμα και "άσχημο" αλλά είναι συλλεκτικό.


3. Το ρολόι του μεγιστάνα αμερικανού επιχειρηματία Henry Graves, κατασκευάστηκε από τον Patek Philippe, ύστερα από ειδική παραγγελία. Στόχος ήταν ο διάσημος επιχειρηματίας να αποκτήσει ένα καλύτερο ρολόι από αυτό του αυτοκινητοβιομήχανου James Ward Packard. Αυτό το ρολόι πουλήθηκε το 2014 έναντι 24 εκατομμυρίων δολαρίων.

4. Patek Philippe Ref. 1518: αυτό το ρολόι της δκεαετίας του 40' δεν έχει κανέναν πολύτιμο λίθο, ούτε είναι χρυσό. Είναι φτιαγμένο από ατσάλι αλλά υπάρχουν μόνο 4 τέτοια ρολόγια στον κόσμο και ένα από αυτά άγγιξε την τιμή των 11,1 εκταμμυρίων δολαρίων σε πρόσφατο πλειστηριασμό.

5. Ένα ακόμη ρολόι του Patek Philippe στη λίστα, μόνο πυ το συγκεκριμένο λέγεται Yellow Gold Calibre 89 και εκτός από το γεγονος πως είναι ολόχρυσο, φτιάχτηκε για τον εορτασμό των 150 χρόνων του οίκου και είχε τότε χαρακτηριστεί το πιο περίπλοκο ρολόι της εποχής του, άρα έχει και συλλεκτική αξία. Έτσι όταν βγήκε σε πλειστηριασμο έπιασε τα 5,2 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!