GOOD LIFE

Ένας ακόμη μύθος για το σεξ καταρρίπτεται από τους ερευνητές

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ και συχνά η επιστήμη και η έρευνα καλούνται να τους επιβεβαιώσουν ή να τους καταρρίψουν.

Τώρα μία νέα εργασία που έκανε ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας, έρχεται να καταρρίψει έναν τέτοιο μύθο. Ποιός είναι αυτός; Μα ο μύθος πως το σεξ σε βοηθά να "γυμνάζεσαι", να διατηρείς τη φόρμα σου και γενικότερα να καις θερμίδες. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ένας ενήλικας βάρους περίπου 70 κιλών αν κάνει σεξ που διαρκεί μία ώρα, θα κάψει μόνο 210 θερμίδες. Αυτός ο αριθμός θερμίδων δεν απέχει πολύ από το κάψιμο θερμίδων που εξασφαλίζει κανείς με ωριαίο ήπιο περπάτημα, κοινώς μία χαλαρή βόλτα.

Επίσης με βάση τα στατιστικά στοιχεία άλλων ερευνών, ο μέσος όρος της σεξουαλικής πράξης δεν διαρκεί περισσότερο από 6 λεπτά, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των θερμίδων που καις σε κάθε σου σεξουαλική επαφή σε μόλις 21 θερμίδες!

Φυσικά η κατανάλωση θερμίδων αυξάνεται τόσο με την αύξηση της διάρκειας της ερωτικής πράξης, όσο και με την ένταση, ακόμα και τις στάσεις, αλλά το σίγουρο είναι πως ο μέσος όρος δείχνει να απέχει πολύ από τον μύθο που επικρατούσε περί "καλής άσκησης" και λύσης στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!